QR Code זהו שם קיצור לביטוי Quick Response Code, QR Code הומצא ביפן בתחילת שנות ה90 על מנת לשמש לניהול מלאים ממוחשבים בעזרת מערכת ממוחשבת לקריאת הקודים ומשיכת הנתונים מהם. לאחר כניסת הסמארטפונים לחיינו רבים מנסים מידי יום להמציא מוצרים, משחקים או תוכנות או פשוט להפוך משחקים ותוכנות קיימות לאפליקציות אייפון. כך עשו גם עם מערכת הQR Code. מצלמת האייפון, הטאבלט או מכשירי האנדרואיד הפכו לאיכותיות ביותר ולכן מאפשרות קריאה של QR Code בעזרת המצלמה, הסלולר מפענח את המידע המקודד בתוך הברקוד ומציג לנו אותו, בין אם זה מעבר לאתר אינטרנט, קנייה של מוצר או הורדת אפליקציה מסויימת.
ל QR Code כיום יש כבר שימושים רבים ומגוונים ולמעשה זוהי אחת הדרכים הפופולריות כיום לשיווק, שכן אין קמפיין פרסומי ללא QR Code מצורף אליו, לאחרונה ג'ילט [חברת סכיני גילוח] השיקה קמפיין שסריקת הברקוד עליו היה מוביל לעמוד הזמנה של סכיני גילוח ומוצרי ג'ילט הביתה. כלומר בעזרת QR Code הוסיף לקמפיין של שלטי חוצות אפיק נוסף של הכנסה מיידית.
כרטיס ביקור דיגיטלי, בעזרת הטמעת QR Code בכרטיס הביקור או בכל נייר מכתבים הנמצא בבית העסק, ניתן לשמור לאנשי הקשר את כלל פרטי כרטיס הביקור בעזרת סריקת ברקוד אחת או לחילופין להגיע לעמוד הlinkedIn או אתר החברה. כמובן שכיום על כרטיסי ביקור נמצאים QR Code מעוצבים בצבעי החברה ואף בצורות שונות.
שימושים חברתיים: בעזרת QR Code ניתן לחבר בין שני משתמשים באפליקציות שונות, לדוגמא ישנה את אפליקציית Line הידועה, אשר בעזרת סריקת QR Code בין שני משתמשים והאפליקציה מחברת אותם ברשימת החברים.
ה QR Code תפס תאוצה ופופולאריות רבה בקרב החברה והמשווקים בארץ ובעולם, בעיקר משום שהוא מהווה מוצר משלים לפעולות שיווק שונות, למעשה כיום הפך הQR Code לחלק בלתי נפרד מההמרה של קמפיין הפרסום. אם פעם היו מפרסמים שלטי חוצות ללא ידיעה מה באמת זה נותן בפועל, כיום בעזרת ה QR Code ניתן לדעת כמה אחוזי המרה יש משלט אחד, כמובן שזהו עדיין לא נתון מדוייק שהרי יכול להיות לקוח שראה פרסומת והלך לקנות בחנות ללא QR Code.
לסיכום, QR Code הוא תוסף המאפשר לנו לשלב בין שני עולמות! בין הדפוס לדיגיטל! דוגמא טובה לכך היא ידיעות אחרונות אשר בעזרת פיתוח YCode ניתן לקרוא כתבה ובנוסף לראות סירטון קשור או תמונות בהרחבה וכו'..