אפליקציות לאנדרואיד פורצות קדימה
זינוק בהורדות אפליקציות לאנדרואיד
זינוק בהורדות אפליקציות לאנדרואיד
אפליקציות לאנדרואיד החלו לאחר פריצת הדרך של אפל והאפליקציות של מכשירי הiOS. גוגל החליטו להיכנס לתחום הסלולאר וחליטו בצעד גאוני לקנות את חברת Android שמפתחת מערכת הפעלה למכשירי סלולאר. עד אותו הזמן היה לנו את אפל עם המכשירים שלה שלהם מערכת הפעלה סגורה ומבודדת. לעומת זאת אנדרואיד יצרו מערכת הפעלה גנרית המתאימה למגוון רחב ביותר של מכשירים, כך יצרה גוגל נוכחות של מערכת ההפעלה שלהם במיליוני טלפונים סלולריים במהירות מירבית. לאחר התפתחות תחום האפליקציות בעולם גוגל יצרה את חנות אפליקציות לאנדרואיד - Google Market שכיום שונה שמה ל Google Play.
פיתוח אפליקציות לאנדרואיד מאפשר לכל בעל עסק בעצם ליצור 'כרטיס ביקור אינטרקטיבי' על מכשיר הסלולר של הלקוח! לתת מענה רציף ומיידי יותר לכל לקוחות העסק ולהיפתח לקהל לקוחות רחב יותר.
אפל היא חברת ענק אשר את הפריצה עשתה עם יצירת הAppStore, המודל העיסקי התברר כמנצח ולכן כמו כל מוצר טוב קמו לו מתחרים בדמות הGoogle Play, חנות האפליקציות של נוקיה ושל בלקברי. אך אף אחת מחנויות האפליקציות לא זינקה כמו ה AppStore, אנדרואיד תמיד דישדשה מאחור.
האם אנדרואיד יכולים לעבור את אפל? האם שוק אפליקציות לאנדרואיד יכול לגדול עוד?!
כיום אנו רואים עליה מתמדת בכמות משתמשי האנדרואיד וכן בפיתוח אפליקציות לאנדרואיד! עצם העובדה כי אנדרואיד מתפרשת על מגוון עצום של מכשירי סלולאר גורמת ליתרון משמעותי על אפל אשר לה סוג אחד של מכשיר סלולאר, האייפון!
השוק של משתמשי אנדרואיד נאמד במאות מיליוני משתמשים, ולמרות זאת מפתחי אפליקציות רבים נרתעים מלפתח למכשירי אנדרואיד. למה? דווקה בגלל ריבוי המכשירים.
כאשר אנו נכנסים להליך
פיתוח אפליקציות לאנדרואיד צריכים לקחת בחשבון עיניין אחד עיקרי - יש להתאים לכל מכשיר אנדרואיד את תצוגת האפליקציה, עניין זה יוצר עבודה רבה ולכן מירב מפתחי האנדרואיד מבצעים התאמה למכשירים הפופולריים ביותר - גלקסי, HTC וכו'.
שוק האנדרואיד רק הולך וגדל וכך גם פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, מפתחי אפליקציות לא יכולים לוותר על שוק של מאות מיליוני משתמשים ולא משנה כמה עבודה זה מצריך.
ההבדל בבחירת בית תוכנה לפיתוח אפליקציות לאייפון לבין פיתוח אפליקציות לאנדרואיד:
חשוב להבין כי יש הבדל רב בין
פיתוח אפליקציות לאייפון ופיתוח אפליקציות לאנדרואיד, אפל יצרו קוד חדש בשב ObjectiveC בעוד אנדרואיד הינה מערכת קוד פתוח הנכתבת בשפת Java, כלומר, כל מתכנת היודע Jave, שזה הרוב המוחלט, ידע בסופו של דבר לפתח אפליקציה לאנדרואיד. אך חשוב להבדיל בין מפתח Jave לבין מפתח אנדרואיד שמכיר את יכולות המכשיר, שליטה בניצול הזיכרון, בניית מניפולציות שונות שיגרמו לאפליקציה להגיב מהר יותר ועם ממשק משתמש נעים יותר. את כל אילו רק חברה מקצועית לפיתוח אפליקציות לאנדרואיד יכולה לבצע, ולא חברה שמפתחת בJave או בכל קוד פתוח אחר.
בנוסף מומלץ לבחור חברה שמנהלת גם מחלקת שיווק אפליקציות, בניית אסטרטגיה שיווקית לאפליקציה צריכה להתבצע כבר עם תחילת פיתוח האפליקציה או אפילו בשלב הרעיון. יש להבין כי על רעיון שיווקי כזה או אחר יכולה לקום וליפול כל האפליקציה.
אנו בAppGate מתמחים בפיתוח אפליקציות לאנדרואיד ושיווק אפליקציות כחלק בלתי נפרד מהפיתוח. אצלנו תקשר מנהל פרוייקט אישי שילווה ויסביר לאורך כל הדרך את השלבים בפיתוח האפליקציה כך שתהיה מעורב תמיד(!) בהתפתחות הרעיון שלך.
יש לך רעיון מקורי לאפליקציה חדשנית? מחפש שותף אסטרטגי או חברת פיתוח מקצועית?
צור איתנו קשר עכשיו ואנו נדריך ונייעץ.