KPMG ערכה סקר בין אנשי קרנות הון סיכון, מנכ'לים, מובילי דעה ומשקיעים פרטיים בהיי טק וגילתה מספר נתונים מעניינים, ישראל נמצאת שניה להודו בלבד בתחום החדשנות הטכנולוגית, למרות זאת פריצת הדרך בתחום הטכנולוגיה צפויה להגיעה דווקא מסין הרחוקה.
המדד לפיו נקבעו הדירוגים הוא פריצות דרך טכנולוגיות, כישרון, תשתית טכנולוגית וגישה של הצרכנים המקומיים לחידושים. ישראל קיבלה ציון גבוה ביותר של 71 נקודות בעוד הודו הגיעה לפניה עם 72 נקודות, מה שגרע מישראל מלהיות במקום הראושן הוא התמריצים הממשלתיים שהורידו לישראלים מספר נקודות.
למקום השלישי הגיעה ארה'ב עם ציון של 65 נקודות בלבד, גם בארה'ב התמריצים הממשלתיים ומערכות החינוך הטכנולוגיות הורידו להם את מירב הנקודות בעוד שבתשתית הטכנולוגית ושותפות מסחריות קיבלו ציונים גבוהים יותר. מיד אחרי ארה'ב הגיעה סין עם 64 נקודות את הציונים הגבוהים קיבלה סין בהון הזמין להשקעה וכן במאגר הכישרונות ההנדסיים, אך כמו ארה'ב דורגה נמוך במדד מערכת החינוך הטכנולוגיות שלה.
KPMG סקרה למעלה מ 800 מובילי דעה, מנהלי סטארט אפים, מנהלי חברות, קרנות והן ומשקיעים פרטיים, הנשאלים העניקו שקלולים שונים לכל מדד כאשר המדדים הקשורים לכישרונות הנדסיים ותשתיות טכנולוגיות במדינה קיבלו שקלול גבוה ביותר בעוד שהתמריצים הממשלתיים קיבלו את המשקל הנמוך ביותר.
סין מתקרבת בצעדי ענק
מהסקר עולה כי מבין כלל הנשאלים דווקא סין וארה'ב סומנו כמי שממנה תגיעה פריצות דרך משמעותיות שיביאו להשפעה עולמית בארבע השנים הקרובות, בדירוג הזה ישראל נמצאת דווקא במקום החמישי יחד עם יפן.