קיימים סוגים רבים של אפליקציות לסלולר, אפליקציות אנדרואיד הינן אחת מהם!
פורסם ב - 4.4.2012 , 17:57
ע"י - צוות AppGate
על מנת להבין באמת ובתמים למה הכוונה כאשר אומרים פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, קיים צורך גדול ומהותי ביותר להבין את שני המונחים, אפליקציות ואנדרואיד. ולהלן ההגדרה הבסיסית והראשית של כל אחד מהם. נתחיל עם המונח אנדרואיד. כאשר אומרים אנדרואיד [ובאנגלית Android] הכוונה הינה למערכת הפעלה ייעודית למכשירי סלולר ניידים ובעיקר סמארטפונים וטאבלטים מבוססי ליבת לינוקס. מערכת הפעלה ייחודית זו טומנת בתוכה הבטחות רבות עבור הצרכנים, אבל בעיקר עבור קהל המתכנתים אשר מתמחים בתחום של פיתוח אפליקציות לאנדרואיד. לא בכדי מערכת האנדרואיד היא מערכת ההפעלה הנמכרת ביותר כיום בקטגוריית הטלפונים החכמים למיניהם.
לאחר שהסברנו את כל מה שצריך לדעת אודות האנדרואיד בהקשר של פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, נסביר את המונח אפליקציות. ובכן, כאשר אומרים אפליקציות [ובאנגלית Application], הכוונה הינה ליישום מחשב מתקדם אשר עושה שימוש בכל היכולות הטכניות של הפלטפורמה הטכנולוגית אשר תומכת ביישום עצמו. מעבר לכך, קיימים אינספור סוגים של פיתוחי אפליקציות ולא רק פיתוח אפליקציות לאנדרואיד. ביניהם ניתן למצוא פיתוחי אפליקציות ייעודיים לתחומים כמו מערכות מידע גיאוגרפיות, מחוללי יישומים, בלוג, פיתוח אפליקציות לאנדרואיד ייעודיות, לאייפון ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה.
ראשיתו של פיתוח אפליקציות לאנדרואיד הינו בפיתוח יצירת ממשק משתמש!
אין שום עוררין על העובדה כי כל פיתוח אפליקציות לאנדרואיד 'עובר' במקום אחד בלבד, יצירת ממשק משתמש שמו. כאשר אומרים יצירת ממשק משתמש בהקשר של פיתוח אפליקציות לאנדרואיד הכוונה הינה למערכת הפעלה שבאמצעותה האפליקציה תתופעל, תעודכן ועוד. בפועל, יוצרים ממשק משתמש במסגרת הקוד של האפליקציה או באמצעות עריכה של מסמך XML. מעבר לכך, הקוד עצמו מכיל בתוכו את כל האלמנטים הדרושים ליצירת ממשק משתמש. אותם אלמנטים כוללים אובייקטים חזותיים, פונקציונליים ועוד. כל זאת מבחינת כל מה שנוגע לחשיבות ומשמעות ממשק המשתמש בתהליך אשר ידוע בשם פיתוח אפליקציות לאנדרואיד.
Resources גם הם חלק בלתי נפרד מכל תהליך של פיתוח אפליקציות לאנדרואיד...
כאשר אומרים Resources בהקשר של פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, הכוונה הינה לאוסף סטטי של בייטים אשר מתקיים באופן נפרד ועצמאי מקוד האפליקצייה עצמה. Resources 'מחזיקים' בחשיבות כה גדולה מכל תהליך של פיתוח אפליקציות לאנדרואיד כתוצאה מן העובדה שהם מאפשרים ביצוע שינויים באפליקצייה בקלות, במהירות והכי חשוב... מבלי שום צורך לשנות את קוד המקור של האפליקצייה.
תחום פיתוח האפליקציות לאנדרואיד רק הולך ו'צובר' תאוצה!
לא בכדי תחום האפליקציות לאנדרואיד, בעיקר מההיבט של פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, הינו שוק 'עולה' ופורח בזירה הטכנולוגית והצרכנית. עובדה זו נגזרת באופן ישיר ונכבד מן העובדה ששוק צרכני הפלאפונים מחזיק ברובו בבעלות על סמארטפונים מבוססי אנדרואיד, בעלי עולם שלם של אפשרויות, כולל פיתוח, העלאה ופרסום של אפליקציות לאנדרואיד ייחודיות, איכותיות ומוצלחות.
זוהי גם הסיבה לעובדה כי פיתוח אפליקציות לאנדרואיד, הן באופן עצמאי והן באופן מסחרי, נמצא בתנופה מתמדת. זאת באופן שכל יום מתפרסמות אפליקציות חדשות אשר הופכות את החיים לקלים יותר, פשוטים יותר, מגרים יותר ועוד.